Home | Over ons
Over ons
BedrijfsprofielCertificatenInnovatieEsthetiekKwaliteitHistoriek


Bedrijfsprofiel

Uw Cookie-instellingen staan niet toe om deze video weer te geven.


Uw kan uw cookie-voorkeur hier opnieuw instellen.


Ervaring en vakkennis
Maene L. nv is een toonaangevend bedrijf voor de productie van leuningen en trappen in staal, roestvast staal en aluminium. Het bedrijf draagt innovatie en esthetiek hoog in het vaandel.

Sinds 1969 groeide en evolueerde het bedrijf mee met de markt zodat het nu kan terugvallen op een jarenlange ervaring in de sector.

De huidige bedrijfsleider, Geert Maene, werkt al 16 jaar bij het bedrijf en kent zijn vak door en door. In totaal zorgen 25 medewerkers ervoor dat enkel hoogkwalitatieve producten de werkplaats verlaten. Maene L nv is vooral actief in professionele omgevingen maar realiseert ook projecten voor privaatbouw.

Van A tot Z
De volledige productie gebeurt intern. Een goede voorbereiding van de offerte en een professionele analyse van de te produceren producten vormen reeds het halve werk.

Een vlotte samenwerking met de klant is dan ook onontbeerlijk! Intensieve gesprekken met de klant leiden tot gedetailleerde productietekeningen in 3D. Pas als de klant volledig akkoord gaat, start het eigenlijke productieproces.

Na een doorgedreven kwaliteitscontrole, monteren eigen vakmensen de producten ter plaatse. Ook voor wat betreft de nazorg, biedt Maene L. nv een onberispelijke service.


Certificaten
Downloadable: PDFCE & CPR EN 1090 certificaat


Innovatie
Maene L. nv beschikt over een eigen labo waar innovatieve producten tegen een betaalbare prijs worden ontwikkeld en uitgetest. Op die manier probeert het bedrijf de markt op de voet te volgen, zelfs voor te zijn!


Esthetiek
Ook op het vlak van esthetiek scoort Maene L. nv goed. Het samenspel van hout, glas, staal, inox en aluminium geeft onuitputtelijke mogelijkheden. Neem een kijkje in de referentielijst en ontdek er een waaier aan buitengewone creaties.


Kwaliteit
Veiligheid gaat boven alles. In het labo ondergaan leuningen doorgedreven controles op stabiliteit. Ook de wettelijke normen worden er gecontroleerd. Verder organiseert Maene L. nv in zijn eigen labo statische en dynamische proeven, ter bevordering van de kwaliteit van de afgeleverde producten.

Daarnaast beschikt Maene L. nv over FEA (Finite Element Analysis) software. Simulaties, vertrekkende van 3D-modellen op pc, maken het mogelijk om stabiliteitsberekeningen te maken met als doel zwakke punten bij bestaande en nieuwe creaties te detecteren.

Inderdaad, bij Maene L. nv nemen ze de veiligheid van de afgeleverde producten heel ernstig en zo hoort het ook!


Historiek
Het prille begin
Lucien Maene stichtte in 1969 Maene L., een solide bedrijf gespecialiseerd in de productie van stalen bouwsmeedwerk, met werkplaats in de Brugse binnenstad. Later (in 1975) begon men met de productie van aluminium ramen in een andere werkplaats.

Verhuis naar het Waggelwater
Om de efficiëntie te verhogen, verhuisden beide werkplaatsen in 1980 naar een centrale plaats in het industriepark “Waggelwater” in Brugge. Daar beschikte het bedrijf over drie productiehallen: een voor de productie van stalen leuningen en trappen, een tweede voor de productie van aluminium ramen en deuren en een derde voor de productie van aluminium leuningen.

De reorganisatie in 1995 leidde ertoe dat de afdeling van de aluminium ramen en deuren werd gesloten. De productie van de aluminium leuningen verhuisde naar de vrijgekomen productiehal en in de voormalige werkplaats van de aluminium leuningen werden voortaan inox leuningen gefabriceerd.

Van drie naar vier werkplaatsen
Ondertussen is de productie georganiseerd rond vier werkplaatsen: een werkplaats voor staal, een tweede voor roestvast staal, een derde voor het zagen en frezen van aluminium en een vierde voor aluminium montage.

25 professionals voor een uitstekende service
Maene L. nv kende sinds het begin een gestage groei, niet in het minst op het vlak van de tewerkstelling. Het bedrijf groeide van 2 naar 5 en later naar 10 medewerkers. Vandaag kan Maene L. nv rekenen op 25 ervaren vakmensen die samen instaan voor een onberispelijke service.